Devet godina Zaklade Ana Rukavina

Vođena snažnom porukom koju je Ana ostavila iza sebe, na Valentinovo, prije devet godina, Zaklada Ana Rukavina i službeno je počela s radom.

Prije nešto više od devet godina, na jednom pismu, i na jednoj jednostavnoj, ali iskrenoj i velikoj želji – želji za životom, proizašla je ideja i vizija koju Zaklada slijedi već devet godina. Željom za životom, ali i za životom svih koji su se našli u sličnoj, teškoj i neizvjesnoj situaciji, naša Ana je poslala poruku koja je postala naša misija.

Do početka rada Zaklade, hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, brojao je skromnih 150 članova, većinom članova obitelji oboljelih.

Danas je taj broj, velikim trudom Zaklade, porastao na više od 50.000 potencijalnih darivatelja, a ono na što smo osobito ponosni je da je od početka rada Zaklade do danas obavljeno 58 transplantacija matičnih stanica zahvaljujući darivateljima iz hrvatskog Registra čime je 58 osoba dobilo priliku za život.

Na Anin rođendan, 28. ožujka 2007. godine, Zaklada je pomogla u osnivanju prve javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina pri KBC-u Zagreb te je do sada više od 12 tisuća mladih majki plemenitom činom odlučilo darovati matične stanice krvi iz pupkovine. Sretni smo i ponosni što je iz hrvatskog Registra do danas u svjetski pohranjeno 2.897 doza krvi iz pupkovine koje su darovale mlade majke i njihove male prinove kako bi pomogle onima kojima je to najpotrebnije.

Hvala Vam što ste uz nas sve ove godine, hvala svima koji su na bilo koji način pomogli rad Zaklade, a najveća hvala svima koji upisom u Registar i darivanjem matičnih stanica krvi iz pupkovine pomažu oboljelima povećavajući im priliku za ozdravljenje.

Posted in Novosti.