Ivo Josipović Zakladi Ana Rukavina donirao 100.000 kuna

Ivo Josipović, predsjednički kandidat SDP-a u završnici svoje utrke za Pantovčak imao je vremena posjetiti Zakladu Ana Rukavina u novim prostorima te donirati ček na čak 100.000 kuna te se tako priključio humanitarnoj akciji koju Zaklada treću godinu za redom organizira u predbožićno vrijeme u spomen preminule Vjesnikove novinarke Ane Rukavine.

„Zahvaljujem se gospodinu Ivi Josipoviću, kao osobi koja je pokazala svoje veliko srce te se u ovo predbožićno vrijeme odlučio priključiti velikoj obitelji Ane Rukavine. Svojom donacijom gospodin Josipović omogućio je tipizirati preko šezdeset uzoraka prikupljenim u dosadašnjim akcijama Zaklade. Do danas je od 33 000 uzoraka tipizirano tek nešto više od 13 000, upravo zbog visoke cijene tipizacije.“, naglasila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade.

Nijedna cijena nije previsoka kada su ljudski životi u pitanju. A upravo zahvaljujući Zakladi Ana Rukavina ove su godine spašena dva ljudska života, kojima je uzorak iz hrvatskog nacionalnog Registra dao novu nadu u život.

Zaklada Ana Rukavina obilježila je treću godinu svojeg djelovanja i treću godinu od Anine smrti, međutim njezina obitelj, prijatelji i kolege nastavljaju s njezinom misijom – prikupljanjem sredstava za tipizaciju uzoraka krvi, kako bi se proširio nacionalni Registar potencijalnih darivatelja koštane srži. Upravo zahvaljujući donacijama koje još uvijek pristižu, u 2010. godini Zaklada Ana Rukavina nastavit će se s akcijama te tako pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Svi koji se još žele uključiti mogu to učiniti pozivom na broj 060 9005, kojim doniraju 6,15 kuna.

Posted in Novosti.