Još uvijek – Želimo život!

Tri godine nakon Anine smrti Zaklada Ana Rukavina ostvaruje odlične rezultate. Više od 32.000 potencijalnih darivatelja koštane srži u Registru, privatna i javna Banka matičnih stanica i dva života spašena iz hrvatskog nacionalnog Registra dobrovoljnih darivatelja vrhunski su rezultati zabilježeni na kraju 2009. godine.

„Od 32.963 potencijalnih darivatelja tipizirano je 13.075 pa će Zaklada i u sljedećoj godini nastaviti s misijom prikupljanja financijskih resursa za rad i širenje hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži kako bi se svi potencijalni darivatelji u njega upisali. Činjenica da su ove godine u hrvatskom registru pronađena dva darivatelja za primatelja u Austriji i Engleskoj, ohrabruje nas da nastavimo s našim putem kako bi se što više života spasilo.“, naglašava upraviteljica Zaklade Marija Rukavina.

„Širiti radost znači živjeti, a živjeti znači radovati se životu“, glasi jedna mudra izreka kojom se vode u Zakladi Ana Rukavina. Osnivači Zaklade – Anina obitelj, Vjesnik i Hrvatska udruga leukemije i limfoma ujedinjeni pozitivnom energijom koja je iz Ane isijavala ujedinili su cijelu Hrvatsku u želji da pomognu oboljelima od malignih bolesti.

„Ana, naša kćer, sestra, prijateljica, kolegica sigurno je zadovoljna i sa velikim smiješkom gleda kako ispunjavamo njezinu želju: – živimo njeno uvjerenje da jedan čovjek itekako može promijeniti svijet – složni su u Zakladi Ana Rukavina.

Zaklada će i ove godine organizirati predbožićni koncert na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu 15. prosinca, kojim će se prisjetiti svojih prvih dana u 2006. godini, a na kojem će nastupiti estradne zvijezde Luka Nižetić, Jacques Houdek, Davorin Bogović, Bojan Jambrošić, Antonija Šola, Sandra Bagarić, Martina Tomčić i mnogi drugi. Ujedno će biti organiziran i call centar u kojem će se na pozive na humanitarni broj telefona javljati poznate osobe iz političkog, gospodarskog, zabavnog i sportskog miljea te tako prikupljati sredstva za daljnji rad Zaklade.

Posted in Koncert Želim život, Novosti.