Kad se mlade ruke slože Split sve može

Udruga srednjoškolaca grada Splita i Europski parlament mladih grada Splita danas su u splitskom klubu Hemingway na tiskovnoj konferenciji najavili veliki humanitarni koncert koji će se održati 27. kolovoza na Prokurativama gdje će nastupiti Luka Nižetić, Antonija Šola, Joško Čagalj – Jole, Đani Stipaničev, Alka Vuica, Barbara Otman, Viva, Ivo Gamulin Gianni, Andrea Šušnjara, Dado Topić, Zorica Kondža, Feminem i Hari Rončević. Osim njih nastupit će i plesna skupina „Noa“, plesni studio „Sedmi vjetar“ i „Vruća čokolada“, mažoretkinje Grada Splita, Hip hop grupa D N F, Gradska glazba Zvonimir, DJ Academy-Radio, Justins Johnson, Replay band, Azil, Grupa Best, Juliana Vujević, Tina Roščić, Electric Chair.

Sav novac koji bude prikupljern u šestodnevnoj akciji pod nazivom “Kad se mlade ruke slože Split sve može”, od prodaje karata, te poziva na broj 060 9005 će biti uplaćen na račun Zaklade Ana Rukavina. Splićani i svi oni koji se zateknu u gradu pod Marjanom od 22. do 27. kolovoza moći će biti dio tog velikog humanitarnog spektakla pogotovo ako se 26. kolovoza od 17 sati odazovu akciji upisa u Registar i uzimanju  uzorka krvi za HLA tipizaciju koja će se održati na Prokurativama.

Splitu je ovo prvi put da organizira tako veliku i dugotrajnu akciju za zakladu Ana Rukavina, a kako je rekao predsjednik Udruge srednjoškolaca grada Splita akcija će postati tradicionalna. “Danas je veliki dan za sve mlade u gradu, za ljude koji se nadaju da će njihova dobra volja i vjerovanje u humanost među ljudima pomoći da prikupimo dovoljno novca i na taj način potaknemo druge ljude da humanitarno djeluju na dobrobit svih nas”, rekao je Ivan Ruščić.

Humanitarnom projektu mladih Splićana pridružio se i lokalni bend, Replay band, čiji su članovi predstavniku Zaklade Ana Rukavina na tiskovnoj konferenciji donirali ček na 10.000 kn.

Posted in Novosti.