Koncert u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja

U rasprodanoj velikoj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, Zagrebačka filharmonija oduševila je posjetitelje „Koncerta za život“ izvedbom Carmine Burane u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Šuteja. Prodajom karata prikupljeno je 135.000 kn.

Pred dupkom punom velikom dvoranom KD V. Lisinskog, na trećem po redu Koncertu za život, ovoga je utorka Zagrebačka filharmonija izvela Carminu Buranu Carla Orffa u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Šuteja. U predivnoj glazbi uživao je i Predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović pod čijim se visokim pokroviteljstvom koncert održao. Rasprodane karte osigurale su gotovo 140 000 kuna koje su namijenjene Zakladi s ciljem daljnje HLA tipizacije uzoraka krvi potencijalnih darivatelja te edukacije o značaju doniranja koštane srži i matičnih stanica. Doniranom krvi, od pokretanja Zaklade do sada, spašeno je devet života što je najveća vrijednost Anine ostavštine !

Prvorazrednog mladog hongkoškog maestra Perry Soa i soliste Ivanu Lazar (sopran), Ljubomira Puškarića (bariton) te Marka Cvetka (tenor) gledatelji su nagradili s čak četiri bisa, dok su posebne ovacije publike zaslužili akademski zbor Ivan Goran Kovačić i glazbenici Zagrebačke filharmonije.

Posted in Koncert za život, Novosti.