Koncert za život, 31.3.2010., KD Vatroslava Lisinskog

KONCERT ZA ŽIVOT

u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja

Giuseppe Verdi REQUIEM, za sole, zbor i orkestar

KD Vatroslava Lisinskog 31.3.2010. u 20 sati

Ivan Repušić, dirigent

Adela Golac Rilović, sopran

Martina Gojčeta Silić, mezzosporan

Zoran Todorovich, tenor

Giorgio Surjan, bas

Zagrebačka filharmonija

Akademski zbor Ivan Goran Kovačić

Zbor Opere HNK Zagreb

Zbor Muzičke akademije u Zagrebu

Cijena ulaznica 80 i 100 kn – prodaja na blagajni KD Vatroslava Lisinskog ili na www.lisinski.hr

Zagrebačka filharmonija i Zaklada Ana Rukavina organiziraju humanitarni koncert u sjećanje na prerano preminule velikane Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja. Koncert će se održati pod visokim pokroviteljstvom i uz nazočnost Predsjednika Republike Hrvatske, prof.dr.sc. Ive Josipovića i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Suradnja između Zagrebačke filharmonije i Zaklade Ana Rukavina potekla je od maestra Šuteja koji je još za vrijeme liječenja u SAD-u najavio podršku radu Zaklade svojim nastupima. Na žalost, cijenjeni dirigent više nije s nama, ali njegovo i Anino ime ponovno će nas okupiti na velikom humanitarnom koncertu za pomoć proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.

“Ovaj je koncert dar svim ljudima koji su na bilo koji način svojim doprinosom potpomogli rad Zaklade te time pokazali svoju velikodušnost i dobrotu. Vjerujem da će nam se javnost i ovaj put pridružiti kako bismo skupa pomogli svima onima koji se bore s leukemijom i pružili im nadu u život”, rekla je gospođa Marija Rukavina, Upraviteljica Zaklade.

Pismom “Želim život” Ana je ganula hrvatsku javnost koja je pokazala da se udruženim snagama može boriti za pomoć svima onima kojima je to potrebno. Nakon njezine smrti borba za pomoć svim oboljelima od leukemije nastavlja se u okviru rada Zaklade čiji je cilj proširenje registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.

RADUJEMO SE VAŠEM DOLASKU!

Posted in Koncert za život, Novosti.