Koncertom u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjeskoslava Šuteja slavio se život

Uz čuvena djela iz majstorskih pera A.R. Korsakova, P.I. Čajkovskoga i S. Rahmanjinova, brojni posjetitelji Koncerta za život u organizaciji Zagrebačke filharmonije u petak, 22. ožujka, prisjetili su se Ane Rukavine i maestra Vjekoslava Šuteja. Jubilarni, deseti po redu Koncert za život ove su godine uz nastup Zagrebačke filharmonije uveličali svjetski poznati čelist Luka Šulić i maestro Dmitrij Kitajenko.

 Koncert je održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Ovim jubilarnim, desetim Koncertom, nastavljamo slaviti život. Iznimno smo sretni i ponosni kako je za vrijeme postojanja Zaklade 101 osoba dobila priliku za život što nas motivira za nastavak rada, istaknula je gđa. Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Deset prekrasnih godina i deset zajedničkih predivnih koncerata spaja nas i veže sa Zakladom Ana Rukavina. Zagrebačka filharmonija Koncertima za život uvijek pristupa s posebnom emocionalnošću i dragošću jer glazbu stavljamo u službu plemenitosti i dobre nakane. Zahvalni smo što smo dobili tu priliku kroz ono što najbolje znamo, kroz glazbu, slaviti život i uvijek iznova oživljavati sjećanje na Anu Rukavinu i našeg nekadašnjeg šefa dirigenta Vjekoslava Šuteja, izjavio je g. Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije.

Prihod od prodaje karata namijenjen je za nastavak širenja Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te usavršavanje mladih stručnjaka na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija. Cilj Zaklade je povećati šanse za život teško oboljelih te im pružiti što bolju skrb omogućavanjem dodatnog usavršavanja mladih liječnika na nekim od najboljih svjetskih zdravstvenih institucija.

U ispunjenoj glazbenoj večeri tijekom koje su posjetitelji mogli uživati u najljepšim djelima glazbene literature uz pratnju Zagrebačke filharmonije te slaviti ono najdragocjenije – život, uživali su i izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske, dr.sc. Tomislav Madžar, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, prof.dr.sc. Milan Kujundžić, gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić, ministrica znanosti i obrazovanja, prof.dr.sc. Blaženka Divjak, kao i brojni drugi predstavnici političkog i kulturnog života Hrvatske i dragi prijatelji Zaklade koji su tijekom više od dvanaest godina od njenog osnutka iznimno doprinijeli njenom radu i pomogli u spašavanju ljudskih života.

 

 

Posted in Koncert za život, Novosti.