„Koncertom za život“ građani pomogli da se nastavi misija Zaklade Ana Rukavina

Petim „Koncertom za život“ održanim u sjećanje na Anu i maestra Vjekoslava Šuteja pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ive Josipovića i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, prijatelji Zaklade Ana Rukavina slavili su ono najdragocjenije – život!

Ovogodišnjim programom koncerta sastavljenim od dinamičnih taktova salse, dirigirao je maestro Alan Bjelinski, a solistički nastupi Ricarda Luquea i Olvido Ruiz Castellanos raspjevali su brojne posjetitelje Koncertne dovorane Vatroslava Lisinskog.

U koncertnom programu „Salsa filarmónica“ uživao je i Predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović kao i Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Udruženim snagama organizatora ovoga koncerta Zagrebačke filharmonije, Zaklade Ana Rukavina, te uz medijsku podršku Nove TV, građane se nastojalo podsjetiti kako svatko od nas u sebi nosi lijek kojim može spasiti nečiji život te potaknuti nas da jedni na druge prenosimo osjećaje građanske solidarnosti i zajedništva. Tako je i prihod prikupljen prodajom karata namijenjen za daljnji rad Zaklade, kao i za razvoj javne Banke krvi iz pupkovine. Svaka obrađena i pohranjena krv u ovoj Banci direktni je transplantat matičnih stanica koja može nekome na jedinstven način spasiti život. Ne postoji drugi lijek i ne postoji način da se ovakav lijek proizvede umjetnim putem. Zato Banka krvi iz pupkovine Ana Rukavina nosi slogan: Novi život za novi život!

Neumornim radom Zaklade do sada je dana nada za spas 27 života. Zahvaljujući brojnim donorima i donatorima, s početnih 150 građana upisanih u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, taj je broj danas povećan na 37.831. Bolesnima i njihovim obiteljima ovi brojevi znače mnogo više, daju im novu nadu i priliku za život.

 

Posted in Koncert za život, Novosti.