Konferencija za medije

U povodu pet uspješnih godina rada Zaklade Ana Rukavina, predstavnici Zaklade (Marija Rukavina – Upraviteljica Zaklade i prof.dr.sc. Mirando Mrsić – medicinski direktor Zaklade) i Nove TV (Iva Gačić– direktorica informativnog programa Nove TV i Siniša Svilan – direktor programa Nove TV), najavili su tradicionalni, šesti po redu humanitarni koncert „Želim život“. Uz vrhunsku produkcijsku podršku Nove TV, organizatori su za 16. prosinac obećali nezaboravnu glazbenu noć, vrhunske izvođače i odličnu atmosferu, a za sve koji neće biti u mogućnosti svratiti do Trga Bana Jelačića, moći će pratiti izravan prijenos koncerta na Novoj TV.

Građani će putem humanitarnog broja 060 9000 (6,15 kn s PDV-om) imati priliku od 1. prosinca do 24. prosinca dati svoj osobni doprinos u ispunjenju Anine želje – dovršetku posla Zaklade na tipizaciji svih prikupljenih uzoraka krvi i utvrđivanju antigena tkivne podudarnosti između donatora i oboljelih (HLA).

Predstavnici Zaklade Ana Rukavina i Nove TV najavili su novo društveno odgovorno poglavlje djelovanja Zaklade – razvoj medicine u području hematologije.

Gospođa Marija Rukavina ukratko je sumirala dosadašnji rad Zaklade: „Hrvatski registar broji 33.265 dobrovoljnih darivatelja, a tipizirano je 26.275 uzoraka. Za tipizaciju preostalih 6.990 uzoraka krvi potrebno je prikupiti još gotovo 7 milijuna kuna. Danas možemo reći da je Registar davatelja već operativan. Do sada smo imali 13 donacija – šest za naše bolesnike, a sedam za bolesnike izvan Hrvatske. Banka umbilikalne krvi funkcionira i nadam se da ćemo vrlo brzo doći do brojke od 10.000 pohranjenih doza.“

Mirando Mrsić, medicinski direktor Zaklade, najavio je novo poglavlje rada Zaklade: „Pred nama je novi izazov. Želimo Zakladu usmjeriti i na druge projekte – stipendiranje mladih znanstvenika na području leukemije i limfoma te financiranje istraživanja na tom području. Volio bih da Zaklada bude mali hrvatski Alfred Nobel, da nadživi i mene i sve nas te da će Anino ime ostati zauvijek kao svjetlo nade, snage i ohrabrenja. Opet smo na početku, ali da nismo bili hrabri prije pet godina, ne bismo bili ovdje gdje smo danas.“

Iva Gačić, direktorica informativnog programa  Nove TV, istaknuo je sljedeće: „Društvena odgovornost utkana je u svaki pojedini segment rada Nove TV i zadovoljstvo nam je što možemo doprinijeti postizanju daljnjih životno važnih rezultata u akciji koja je na noge podigla Hrvatsku kao rijetko koja ranije. Ana nam je osim želje za životom pokazala i što je snaga medija koji imaju ključnu ulogu u informiranju i motiviranju građana za društveno dobro. Ova motivacija važna je i nama kao televizijskoj kući koja djeluje na nacionalnom novou i ulazi u sve hrvatske domove.”

Siniša Svilan, direktor programa Nove TV, istaknuo je da su Nova TV i Zaklada Ana Rukavina od danas su u partnerstvu – što znači da ćemo se zajedničkim snagama boriti za živote naših građana omogućavajući im da dobiju pravovremenu i detaljnu informaciju.  Dat ćemo produkcijsku podršku u organizaciji humanitarnog koncerta „Želim život“ na Trgu bana Jelačića te omogućiti izravan prijenos koncerta na Novoj TV, 16. prosinca 2011. s početkom u 21 sat.  Također praćenjem programa Nove TV građani će biti informirani o svim aktivnostima Zaklade. Imat će priliku čuti iskustva hrabrih ljudi koji su dobili bitku s bolešću. Mi ćemo informirati i o tome kako možete sami doprinijeti u ovoj važnoj borbi za život. Naša su dužnost i obveza da, kroz suradnju sa Zakladom, nastavimo misiju širenja znanja o ulozi svakog građanina u spašavanju ljudskih života, kao i pružanje podrške u ostvarivanju novih ciljeva Zaklade u području razvoja hematologije.

Posted in Koncert Želim život, Novosti.