Mali savjetnik za oboljele od malignih bolesti

Brošura je namijenjena oboljelima od malignih bolesti, članovima obitelji i prijateljima. Osmislili su je oboljeli i njihovi najbliži u suradnji s liječnicima onkolozima. Članice udruge zahvaljuju svima koji su nesebično radili i pridonijeli njezinom stvaranju.

Medicinski direktor Zaklade doc.dr. Mirando Mrsić na predstavljanju brošure, između ostalog, je rekao: “Biti s jedne i druge strane bolesničkog kreveta nije iskustvo koje svatko od nas ima. Razlika između te dvije strane u centimetrima, ili možda metrima, nije velika i nema značenje otkrivanja povijesnih ili životnih istina… No, sada kada ste s druge strane kreveta imate samo nekolio želja, da nemate temperaturu, da vas ne boli, da se možete sami brinuti o sebi i da OZDRAVITE… Iz tih, pomalo sebičnih razloga, ovakav tekst koi su pisali sami bolesnici nije samo osobno iskustvo nego je i svojevrsno uputstvo za upotrebu kako se nositi s bolešću, dijagnostikom i naravno terapijom”.

Udruga “Za novi dan” poziva sve građane da tijekom modno – scenske i glazbene priredbe “Ljetne večeri na Zrinjevcu” koje će se održavati od 17.7. do subote 17.7.2008 od 18:00 sati, na štandu udruge potpišu peticiju za najkvalitetnije liječenje kroničnih, teških i rijetkih bolesti po preporuci liječnika specijaliste na račun HZZO-a.

Više o udruzi “Za novi dan” – www.zanovidan.hr

Posted in Novosti.