Nagrada „Luka Ritz“ posthumno dodijeljena Luki Mihaliću

Na svečanosti dodjele Nagrade „Luka Ritz“ – Nasilje nije hrabrost održanoj jučer u Zagrebu u Staroj gradskoj vijećnici nagrade su dobili Luka Mihalić, posthumno i volonterka Barbara Rubinić.

Nagrada „Luka Ritz“ – Nasilje nije hrabrost dodjeljuje se učenicima od 5. do 8. razreda osnovnih škola Grada Zagreba te učenicima od 1. do 4. razreda srednjih škola Grada Zagreba koji su svojim djelovanjem znatno pridonijeli afirmaciji ljudskih prava, izrazitoj toleranciji i promicanju mira, slobode i jednakosti među svojim vršnjacima.

Mladi Luka Mihalić preminuo je prošlog srpnja nakon borbe s leukemijom no unatoč teškoj bolesti želio je pomoći svima koji su se našli u sličnoj situaciji te smo na njegovu inicijativu organizirali dvije akcije upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Prvu akciju održali smo u veljači u Lukinoj Osnovnoj školi Tituša Brezovačkog u Španskom na kojoj se upisalo 77 potencijalnih darivatelja, roditelji Lukinih školskih kolega te poznati sportaši koji su se odazvali pozivu škole i mladog Luke. Drugu akciju održali smo u Osnovnoj školi Bukovac gdje se Registru pridružilo 45 potencijalnih darivatelja.

Posted in Novosti.