NAJAVA: 188. akcija upisa u Registar održati će se u Međimurju

Općina Šenkovec organizira 16.05.2012. akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akcija će se održati od 14 – 17 sati u prostorima Općine Šenkovec (stara škola).

Iz Općine Šenkovec ( www.emedjimurje.hr/opcenito/opcina-senkovec-humanitarni-koncert-za-zakladu-ana-rukavina) poručuju da im je dodatni poticaj za organizaciju akcije upisa u Registar i pomoć koja je neophodno potrebna dječaku Janu Balentu iz Čukovca:

Puno se novosti događa u organizaciji akcije za Zakladu Ana Rukavina u Šenkovcu. Međimurje je prepuno dobrih ljudi, voljnih pomoći u svakom trenutku, bezrezervno. I to je ono što nam je dalo prvotno volju da pokrenemo ono što danas se čini da će biti prekrasan događaj u Međimurju. Ali bitno je naglasiti i za Međimurce iznimno važan događaj. Naime, kada smo pokrenuli sva događanja, nismo niti znali da baš u našem susjedstvu imamo djecu kojoj ova akcija može direktno pomoći. Vodili smo se idejom da napravimo nešto dobro, za nekoga, negdje. I svi smo nekako mislili da se sve to događa negdje drugdje, u Zagrebu, Dalmaciji, Slavoniji… Ali i nije baš tako, a to znaju najbolje roditelji, na žalost, bolesne dječice.

Kada se vijest o organizaciji akcije i koncerta proširila, počeli su se javljati ljudi koji daju podršku, ali i oni koji su rekli da danas imamo djecu koja trebaju našu pomoć. Između ostalih nazvao je i gdin Vibović Emil iz Udruge oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca koji nas je upozorio da postoji i jedan dječak, s nepune 4 godine života koji već 2 mjeseca živi u KBC-u Rebro, Zagreb, zajedno sa svojom majkom koja je uz njega 24 sata dnevno.

Riječ je o dječaku imenom Jan Balent iz Čukovca kojem je pomoć nužno potrebna i za kojega smo odlučili zajedno dignuti glas i pozvati sve ljude dobre volje da pomognu jer u svima nama je potencijalni lijek za njega. A on svojom apsolutnom nevinošću zaslužuje našu maksimalnu angažiranost. Zato pozivamo i Čukovec i Prelog i donje Međimurje, kao i cijelo Međimurje, dođite i priključite se akciji. Pomognite Janu jer on nas sve treba, i znane i neznane. Kome će sutra pomoć biti potrebna? Zna li itko to od nas? Zato, molimo Vas sve, pomognite… – poručuju iz Općine Šankovec

 

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.