Najava zadnje dvije proljetne akcije upisa u Registar u Zagrebu i Varaždinu

U subotu, 16. lipnja, od 12 do 15 sati održat će se 193. akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. U nedjelju, 17. lipnja smo u Varaždinu na Korzu od 11 do 14 sati na 194. po redu akciji upisa u Registar.

Ovim putem pozivamo sve građane Zagreba i Varaždina da, upisom u Registar, daju svoj doprinos u spašavanju života. Naime, svaki novi darivatelj upisan u Registar povećava šanse za pronalazak podudarnog donora i spašavanje nečijeg života. Transplantacijom koštane srži liječe se bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži.

U Registar se upisati mogu sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).

Akcijom u Varaždinu u nedjelju završavamo s proljetnim ciklusom akcija upisa u Registar. Ako ste u mogućnosti, dođite u subotu u Zagreb na Trg ili u nedjelju na varaždinsko Korzo i postanite potencijalni darivatelj krvotvornih matičnih stanica.

Akcija u Zagrebu održat će se u sklopu festivala “Ritam mladosti 2012” i “Studentskog dana”, a organizatori su studentica medicine Matija Ćirko i članovi Studentskog zbora Medicinskog fakulteta u Zagrebu

Za organizaciju akcije upisa u Registar u Varaždinu zaslužni su gospođa Sonja Perković, Rotaract Club Varaždin i Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin.

Od srca se zahvaljujemo organizatorima i nadamo se da se vidimo u što većem broju!

 

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.