Noć za pamćenje

Humanitarna akcija za Zakladu Ana Rukavina ujedinila je tri potpuno različita glazbenika na koncertu održanom 30.11. pred ispunjenim gledalištem dvorane “Dražena Petrovića”, a prihodom od koncerta Zakladi omogućila tipizaciju novih 100 uzoraka.

Na koncertu »Noć za pamćenje« u punoj zagrebačkoj dvorani »Dražen Petrović:« u petak navečer nastupili su proslavljeni tenor Jose Carreras, predstavnik američke pop scene Michael Bolton i Toni Cetinski. Cijela priča započeta pjesmom autora Bashkima Shehua »Dolce suono«, koju su u duetu snimili Carreras i Cetinski, završila je nastupom uz pratnju Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije i Big banda, pod ravnanjem Davida Gimeneza. Od Carrerasova početka s »Marechiare« svaki od sudionika u dva dijela programa od po četrdesetak minuta trajanja otpjevao je solistički nekoliko skladbi. Vidjeli smo i po jedan duet Carrerasa s Boltonom (»Some Enchanted Evening«) i Cetinskim (»Dolce suono«). Zvijezde »Noći za pamćenje« posjetitelje su ispratile Di Lazzarovom »Chitarra romana« (Carreras), Charlesovom »Giorgia on my mind« (Bolton), Di Capuovom »0 sole mio« (Cetinski), te Berlinovom »White Christmas« u zajedničkoj izvedbi.
IZVOR: Vjesnik, 1.12.2007.

Od sveg srca se zahvaljujemo maestru Jose Carrerasu, Michaelu Boltonu, Toniju Cetinskom, Simfonijskom orkestru i Big Bandu Hrvatske radiotelevizije, te svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovoj “noći za pamćenje”. Posebna zahvala organizatorima koncerta koji će donacijom od 100 tisuća kuna Zakladi omogućiti financiranje tipizacije novih 100 uzoraka.
Maestro Jose Carreras i Toni Cetinski odrekli su se izvođačkih prava na pjesmu Dolce suono (Slatki zvuci), a organizator donira Zakladi 30.000 CD-a sa tom prelijepom pjesmom. Pozivamo sve da u ovo vrijeme darivanja razvesele svoje najdraže, prijatelje i poslovne partnere ovim CD-om, ujedno  pomažući  daljnji rad Zaklade.

Posted in Novosti.