Nova internet stranica javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina i promo spot Nove TV!

Dragi naši, od danas, 27. listopada, dostupna je internetska stranica javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina na kojoj se možete informirati o mogućnostima darivanja matičnih stanica krvi iz pupkovine i video spot koji je snimila Nova TV kako bi promovirala kampanju javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina „Novi život za novi život!“, čiji je cilj osvijestiti roditelje o važnosti darivanja krvi iz pupkovine koja može spasiti mnoge živote.

Izradu prve internetske stranice javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina omogućila je Zaklada Ana Rukavina kako bi povećala mogućnost da što više ljudi koji se liječe od hematoloških bolesti dobiju priliku za ozdravljenje.

„Želja nam je informacije o mogućnostima darivanja vrijednih matičnih stanica koje mogu nekome spasiti život, učiniti što dostupnijima budućim mladim majkama. Upravo smo zato omogućili pokretanje zasebne internetske stranice javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina kako bi naše sugrađanke mogle pronaći sve informacije na jednom mjestu“, izjavila je gospođa Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina i istaknula: „Plemenitom odlukom da darujete matične stanice krvi iz pupkovine nekome možete spasiti život!“

Zahvaljujući osnivanju prve javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina pri Kliničkom bolničkom centru Zagreb, 28. ožujka 2007. godine, koje je pomogla Zaklada Ana Rukavina, povećana je svijest o važnosti darivanja matičnih stanica krvi iz pupkovine, a u Svjetski registar (Bone Marow Donors Worldwide) uspješno je pohranjeno 2.897 doza krvi iz pupkovine. Svi zainteresirani građani za darivanje matičnih stanica iz pupkovine koji žele saznati dodatne informacije o postupku darivanja mogu se obratiti na kontakte stručnog osoblja javne Banke koji se nalazi u sklopu internetske stranice www.bankakrviizpupkovineanarukavina.hr

U spotu se pojavljuju dr. sc. Sanja Mazić (KBC Zagreb – Banka krvi iz pupkovine Ana Rukavina) i dr. Jurjana Novoselac sa svojom djevojčicom Zorom (KBC Zagreb – Klinički zavod za transfuzijsku medicinu i transplantacijsku biologiju).

Hvala od srca dr.sc. Sanji Mazić, dr. Jurjani Novoselac, malenoj Zori i Novoj TV koja je snimila spot kako bi informacije o darivanju matičnih stanica došle do što više budućih roditelja.

Video spot možete pogledati na našoj službenoj Facebook stranici.

Posted in Novosti.