Održan Koncert za život u sjećanje na Anu i maestra Šuteja

Dragi naši, uz arije iz poznatih opera Nabucca, Rigoletta, Carmen te Figarovog pira, brojni posjetitelji Koncerta za život u organizaciji Zagrebačke filharmonije u srijedu, 30. ožujka, prisjetili su se Ana Rukavine i maestra Vjekoslava Šuteja.

Sedmi po redu Koncert za život ove su godine uz nastup Zagrebačke filharmonije uveličale i glazbene obitelji Surian i Šarić pod ravnanjem uglednog dirigenta Ive Lipanovića, a pridružio im se i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić.

Koncert je održan pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

U ispunjenoj glazbenoj večeri tijekom koje su posjetitelji mogli čuti neka od najpoznatijih svjetskih glazbenih ostvarenja, uživao je i gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić. Koncertu koji je slavio ono najdragocjenije – život, pridružili su se i izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske, gospodin Tomislav Madžar, ministrica socijalne politike i mladih, gospođa Bernardica Juretić, bivši predsjednik Hrvatskog sabora, gospodin Josip Leko te brojni drugi uvaženi gosti i prijatelji Zaklade koji su tijekom više od devet godina od osnutka Zaklade iznimno doprinijeli njenom radu i pomogli u spašavanju ljudskih života.

Uz pomoć organizatora ovog koncerta Zagrebačke filharmonije te uz medijsku podršku Nove TV, građane, željeli smo podsjetiti kako svatko od nas u sebi nosi lijek kojim može doprinijeti u spašavanju života teško oboljelih u Hrvatskoj i u svijetu. Prihod prikupljen prodajom karata namijenjen je daljnjem širenju hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te usavršavanju mladih stručnjaka na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

Hvala od srca Zagrebačkoj filharmoniji na prekrasnom koncertu, našim dragim gostima te svima Vama koji ste kupnjom ulaznice podržali naš rad.

Posted in Koncert za život, Novosti.