Oliver – humanitarni koncert za Valentinovo

Dugo nismo bili u Zagrebu, jedva čekam izići pred publiku i razveseliti ih pjesmom", rekao je Oliver Dragojević na današnjoj press konferenciji uoči velikog koncerta u KC-u Dražen Petrović, a predstavnici Dječjeg doma Zagreb i Udruge leukemija i limfomi izrazili su oduševljenje i zahvalnost što prihod od ulaznica ide upravo njima.

Koncert kojeg će Oliver s orkestrom Opere HNK Ivana pl. Zajca održati u KC-u Dražen petrović zapravo je repriza hvaljenog spektakla kojim je Oliver prošle godine oduševio slušatelje u pariškoj dvorani Olympia. "Bilo je tako dobro da jedva čekam da i hrvatska publika doživi taj koncert, a kako su moje pjesme uglavnom ljubavne, Valentinovo je logičan izbor", rekao je Oliver.

Izdavačka kuća Aquarius Records na koncertu će promovirati CD i DVD sa spomenutog pariškog koncerta, a izdavač, orkestar i sam Oliver odrekli su se honorara, kako bi novac od prodaje ulaznica otišao u humanitarne svrhe, točnije Dječjem domu Zagreb u Nazorovoj ulici i Udruzi leukemija i limfomi, jednom od osnivača Zaklade Ana Rukavina.

Kako Radio Cibona tom prigodom slavi 15 godina postojanja, dio prihoda od koncerta ići će u ruke petnaestogodišnjacima koji žive u Dječjem domu Zagreb, a mobilni operater Tele2 darovat će im mobitele. Osim toga, Aquarius Records će na dan koncerta, ali i ubuduće, polaznike Dječjeg doma darivati recentnim CD izdanjima, jer 79 kuna, koliko mjesečno dobivaju od države, nije dovoljno niti za jedan CD.

Predstavnici Udruge leukemija i limfomi izrazili su veliku zahvalnost za uključivanje u humanitarnu akciju, a istaknuto je i kako broj donatora koštane srži raste iz dana u dan. Tako je do danas zabilježeno oko 6500 donatora, dok se Udruga nada kako će do rođendana pokojne Ane Rukavine, 29. ožujka, skupiti 10 tisuća donatora i tako konačno ući u svjetski registar. Osim toga, 21. veljače sva će Hrvatska narodna kazališta održati svoje najbolje predstave i novac pokloniti Udruzi.

Ulaznica za Oliverov koncert u prodaji je ostalo još jako malo, pa vas pozivamo da požurite, kupite kartu i, osim uživanja u odličnoj glazbi, pomognete nezbrinutoj djeci i Udruzi koja je u samo nekoliko mjeseci postigla zavidne rezultate.

Izvor: INDEX.HR

Posted in Novosti.