Sjajan odaziv akciji Zaklade u PU međimurskoj!

U prekrasnom Međimurju oboren rekord u sklopu akcije koju Zaklada kontinuirano provodi u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske!

Izvještaj naše Ana-Marije kao i uvijek možete pročitati na našim stranicama pod Aktivnosti Zaklade-Akcije po gradovima, a ovako je o akciji izvijestila službena stranica MUP-a (www.mup.hr):

U policijskoj upravi međimurskoj danas od 10 do 13 sati održana je 6. zajednička humanitarna akcija MUP-a i Zaklade Ana Rukavina.
U akciji dobrovoljnog darivanja uzoraka krvi za HLA tipizaciju, u svrhu određivanja tkivnih antigena krvotvornih matičnih stanica i ulaska u Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži, djelatnicima PU međimurske pridružili su se i pripadnici čakovečke Javne vatrogasne postrojbe, Udruge umirovljenika PU međimurske, predstavnici medija i građani.

U današnjoj, dosad najuspješnija akcija, sudjelovalo je ukupno 108 osoba, što je zaista veliki uspjeh s obzirom da se radi o jednoj od najmanjih policijskih uprava.
Na početku akcije održana je konferencija za novinare, a prisutne je pozdravio načelnik PU karlovačke Ivan Sokač. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u organizaciji akcije i svima koji su se odazvali akciji, ističući kako se djelatnici Policijske uprave međimurske rado odazivaju humanitarnim akcijama, osobito kad se radi o ljudima s posebnim potrebama.
Predsjednik Udruge umirovljenika PU međimurske Dragutin Bajsić istaknuo je da su se današnjoj akciji odazvali svi članovi Udruge mlađi od 55 godina.

Zapovjednik čakovečke Javne vatrogasne postrojbe Ivan Krištofić naglasio je inače dobru suradnju vatrogasne postrojbe i PU međimurske ističući da se više od polovice pripadnika postrojbe redovno odaziva dobrovoljnim akcijama darivanja krvi te kako se nada da će i današnji odaziv doprinijeti uspjehu akcije.Konferenciji za novinare nazočio je i čakovečki gradonačelnik Branko Šalamon, koji je istaknuo da su građani Čakovca uvijek spremni pomoći, posebno ljudima s posebnim potrebama. – Ovo je mala sredina, ali uvijek spremna na solidarnost. Drago nam je da smo se uključili u akciju i nadamo se da će i ova akcija biti uspješna – rekao je gradonačelnik.

Predstavnica Zaklade Ana-Marija Galli Godinić zahvalila je Ministarstvu unutarnjih poslova naglašavajući kako je to prva institucija s kojom je ostvaren ovakav oblik suradnje i koja je podržala rad Zaklade, ali i da je ovo prvi i jedini slučaj u svijetu da se policija uključila u ovakve akcije. Istaknula je, također, kako su do sad ostvareni izuzetni rezultati: – Broj dobrovoljnih darivatelja porastao je na više od 27.000, a nadamo se da ćemo do kraja godine ostvariti brojku od 40.000 dobrovoljnih darivatelja. –
Prisutnima se obratio i načelnik Kabineta ministra Dražen Krtanjek, koji je istaknuo da je do sada održano pet akcija u kojima je sudjelovao velik broj djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova. Naglasio je kako je osnovni moto djelovanja policije pomagati ljudima:
– Odluka o suradnji sa Zakladom bila je najbrža odluka koju smo ikada donijeli. Nadamo se da ćemo i ubuduće biti nositelji ovakvih akcija i pomagati ih na sve načine. Zahvaljujem svima koji su se odazvali akciji, a posebice medijima jer bez njihove pomoći ne bismo polučili tako dobar uspjeh. Želim naglasiti da smo ponosni što i s ovakvim oblikom suradnje potvrđujemo slogan: prvi u ratu – prvi u miru – rekao je načelnik Kabineta ministra Dražen Krtanjek.

Zajedničke akcije Ministarstva unutarnjih poslova i Zaklade provode od svibnja ove godine, a sve radi proširenja Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i pomoći oboljelima od leukemije i limfoma.

Već sljedeći mjesec zajedničke akcije održat će se u Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj i Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj, a nastavit će se provoditi po svim policijskim upravama na teritoriju RH.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.