Udruga “SVE za NJU”

Udruga je registrirana 21. ožujka o.g. u Zagrebu. Osim aktivnosti usmjerenih k podizanju svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka dojke, svoje primarno djelovanje Udruga će usmjeriti na brojne oblike pomoći koja je neophodna svakoj ženi od trenutka dijagnoze raka dojke, operacije, u razdoblju terapijskih tretmana, pa sve do konačne potpune rehabilitacije.

Svake godine u Hrvatskoj od rada dojke oboli 2250 žena, a 850 ih godišnje, nažalost i umre. Osobito je zabrinjavajuće pomicanje dobne granice obolijevanja prema mlađoj populaciji – izneseno je na 8. Paneuropskoj konferenciji Europa – Donna u sklopu prezentacije Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke u Hrvatskoj – Amsterdam, listopad 2007.

Iznimna predsjednica Udruge, doc.dr.sc. Vesna Andrijević-Matovac, istaknula je: „I Vaša nesebična pomoć bit će uvijek dobrodošla, kako bi naša Udruga „SVE za NJU“ uspjela ispuniti zadane ciljeve na putu kojim je hrabro krenula. Samo tako s ljubavlju i srcem prema bližnjem, čineći baš sve za nju, činimo za sebe sama“.

Broj žiro računa Udruge je: 2360000-112016768 Zagrebačka banka d.d. Zagreb

Posted in Novosti.