Uz čestitke, cvijeće, ples i humanitarne akcije

Kao i ranijih godina, na cijelom području Sisačko-moslavačke županije proteklog je vikenda obilježen Međunarodni dan žena. U nekim sredinama formalno i službeno, u drugima pak spontano i veselo.

Praznik je u Kutini obilježen humanitarnom akcijom za Zakladu Ana Rukavina i izložbom slika “Žena i stvaralaštvo” u organizaciji SDP-ova  Foruma žena. Prikupljanje novca za tipizaciju uzoraka krvi počelo je u subotu prodajom cvijeća, a nastavljeno program u Arcus klubu, kada je na poviejst i značaj Međunarodnog dana žena podsjetila Biserka Bojić predsjednica Foruma žena. Nastupili su pjevačka skupina “Seljačka sloga” i zbog Udruge umirovljenika, te učenice Tehničke škole Kutina. Priređena je i izložba slikarica amaterki pod nazivom “Žena i stvaralaštvo” na kojoj su svoje radove izložile kutinske slikarice Dunja Koruga, Lidija Vukas Veliki, Branka Vrbanić, Ivanka Pavličić Kovačević, Miroslava Pavlović i Vlatka Vidiček Dam.

Izvor: Večernji list Sisak, 10.03.2009.

Veliko hvala aktivisticama Foruma žena Kutina koje su znatno doprinjele proširenju nacionalnog Registra potencijalnih donora koštane srži i matičnih stanica.

Posted in Novosti.