Uzimanje uzoraka za Hrvatski registar na Braču

Dragi naši, u subotu, 19. studenog od 8 do 14 sati u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Brač (Supetar) održat će se akcija darivanja krvi u njihovim prostorijama (Petra Jakšića 11) u Supetru.

Kako naša uspješna i draga suradnja s GDCK Brač i njihovim ravnateljem gospodinom Pavlom Bonačićem-Protijem traje od 2007. te smo zajedno održali dvije uspješne akcije u Supetru, ovu subotu će se u sklopu darivanja krvi svi zainteresirani građani od 18 do 40 godina moći pridružiti i Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

U ime Zaklade Ana Rukavina akciji će se pridružiti dr. Esma Čečuk-Jeličić, koordinatorica za suradnju sa Zakladom Ana Rukavina iz KBC-a Split.
S dr. Esmom Čečuk-Jeličić uspješno surađujemo od samih početaka rada Zaklade kada je sudjelovala na većini naših akcija upisa u Hrvatski registar pomažući u svim aspektima organizacije čime je uvelike doprinijela razvoju Hrvatskog registra i Zaklade Ana Rukavina.

Uzorke za Hrvatski registar uzimat će osoblje Centra za transfuzijsku medicinu KBC-a Split s kojim uspješno surađujemo od 2013. godine kada smo u suradnji s Ministarstvom zdravstva organizirali trajno uzimanje uzoraka za Hrvatski registar u osam transfuzijskih centara u Republici Hrvatskoj.

Hvala od srca dragom GDCK Brač na inicijativi, dr. Esmi uvijek spremnoj pomoći te osoblju i vodstvu Centra za transfuzijsku medicinu KBC-a Split na trudu i dobroj volji kako bi Hrvatski registar dobio nove članove na dobrobit oboljelima diljem svijeta.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.