Valentinovo za Zakladu

Dragi naši, desetu godinu zaredom Gradsko društvo Crvenog križa Hvar organiziralo je tradicionalnu valentinovsku akciju kako bi pomogli i podržali rad Zaklade Ana Rukavina.

Kako nam pišu iz GDCK Hvar, u akciju su se uključili vrtići Stari Grad i Jelsa, svi razredi Osnovne škole Hvar, učenici Turističko-hotelijerskog usmjerenja Srednje škole Hvar, Dnevni boravak u Starom Gradu te dali obol ovoj lijepoj i humanoj akciji.

„Izradivši srca, cvjetove, kapi krvi, kolače i druge razne uradke u znaku Zaklade djeca su “živjela” svrhu Zaklade“, poručuju iz GDCK Hvar.

Akcijom je prikupljeno oko 7000,00 kn kojima će Crveni križ Hvar nadodati razliku do 10.000,00 kn čime su, od početka ove akcije 2008. godine, uvelike doprinijeli ostvarivanju Anine misije. Zahvaljujući i složnim rukama naših dragih Hvarana do danas je 67 osoba dobilo novu priliku za život!

Dragi naši Hvarani, Vašim velikim trudom i plemenitošću pomogli ste nam u našoj misiji ostvarivanja Aninog sna, hvala Vam od srca što ste uz nas!
U nastavku donosimo prekrasno pismo hvarskih aktivistica koje su sudjelovale u akciji te fotografije s ove lijepe akcije.

„DRAGA ANA
Ponosni smo na tvoj čin koji je ujedinio Hrvatsku i trag koji si ostavila za sobom. Ova velika obljetnica iskrenog nastojanja da se ispuni tvoja želja i poslanje spašavanja oboljelih od leukemije potvrdila je da tvoj odlazak nije bio uzaludan. Ostavila si nam zalog ljubavi i dobrote za svakog čovjeka koji nas potiču da činimo dobro i ŽELIMO ŽIVOT svima kojima sreća nije bila sklona.
Iako fizički nisi više među nama, duboko si utkana u svaku poru življenja u Lijepoj našoj kao i u žiteljima otoka Hvara. Vjerujemo da si ti na nekom boljem mjestu odakle svijetliš blaženim sjajem i bdiješ nad nama, moliš za nas da u ovom bahatom, nehumanom svijetu postanemo bolji ljudi.
Hvala ti na tome—

Uradak aktivistica..“

 

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti and tagged .