Više od 100 transplantacija iz Hrvatskog registra od početka rada Zaklade Ana Rukavina

Dragi naši, u veljači 2019. godine provedene su tri transplantacije iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Zahvaljujući darivateljima krvotvornih matičnih stanica iz Hrvatskog registra tako je obilježena 101. transplantacija, a pacijentima iz Hrvatske i inozemstva pruženo ono najvrijednije – prilika za život!

Prva transplantacija iz Hrvatskog registra provedena je 2009. godine za pacijenta u inozemstvu, a do danas je provedena ukupno 101 transplantacija za pacijente iz Hrvatske i inozemstva. U veljači su iz Hrvatskog registra transplantate dobili pacijent iz Hrvatske te dva pacijenta iz inozemstva i time dobili novu priliku za život!

Zaklada Ana Rukavina beskrajno je sretna zbog 101 obitelji koje su dobile nadu za život i zahvalna svim darivateljima koji su se nesebično odazvali pozivu iz Hrvatskog registra.

Zahvaljujući velikom trudu Zaklade, do danas je u Hrvatski registar, koji je dio svjetskog (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 61.462 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Svaka zdrava osoba od 18 do 40 godina može se pridružiti ovoj velikoj obitelji na akcijama upisa u Hrvatski registar u organizaciji Zaklade Ana Rukavina ili u jednom od osam transfuzijskih centara u Republici Hrvatskoj i na taj način postati potencijalni darivatelji krvotvornih matičnih stanica.

Hvala od srca nesebičnim darivateljima koji su se odlučili pomoći i dati oboljelima dar koji život znači.

Posted in Novosti.