Zaklada Ana Rukavina donirala milijun kuna za izgradnju sterilne jedinice Odjela dječje onkologije i hematologije KBC-a Zagreb

Dragi naši, Zaklada Ana Rukavina je Odlukom Upravnog odbora donirala milijun kuna Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju matičnih stanica Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Zagreb za opremanje jedne sterilne jedinice.
U suradnji Zaklade – dječja onkologija Rebro i Kliničkog bolničkog centra Zagreb u procesu je izgradnja novog prostora Odjela dječje onkologije i hematologije budući da se trenutno Odjel dječje onkologije i hematologije nalazi u prizemlju zgrade KBC-a, u neadekvatnim uvjetima za tako važnu i osjetljivu skupinu pacijenata.

„Zahvalni smo i sretni što smo uz pomoć naših građana i njihovih poziva na naš humanitarni broj u prosincu tijekom humanitarne akcije „Želim život“ omogućili ovu donaciju od milijun kuna kako bismo našim najmlađima omogućili bolje i kvalitetnije uvjete liječenja“, izjavila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

U navedenom projektu predviđena je izgradnja i opremanje šest sterilnih jedinica za najmlađe bolesnike oboljele od malignih bolesti i imunodeficijencije namijenjenih za njihovo liječenje nakon transplantacije krvotvornih matičnih stanica. Za nastavak izgradnje potrebna su dodatna sredstva te je Zaklada Ana Rukavina donacijom KBC-u Zagreb odlučila pomoći ovom hvalevrijednom projektu opremanjem jedne sterilne jedinice.

Posted in Koncert Želim život, Novosti.