Zaklada Ana Rukavina prikupila 1,1 milijun kuna putem humanitarnog broja

Više od 15 tisuća ljudi ovoga petka na glavnom zagrebačkom trgu u raspjevanom ritmu podržalo je rad Zaklade Ana Rukavina i pridonijelo ostvarenju Aninog sna. Tijekom osmog Božićnog koncerta „Želim život“, građani su humanitarni broj 060 9000 nazvali više od 175 tisuća puta i tako donirali 1,1 milijun kuna za daljnji nastavak rada Zaklade.

Besplatnim koncertom na Trgu bana Josipa Jelačića, uz izravan prijenos na Novoj TV, portalu dnevnik.hr i na OYO, Zaklada Ana Rukavina još se jednom zahvalila građanima koji su nesebičnim donacijama pomogli u ostvarenju misije Zaklade – spašavanju života.

Poznata imena domaće estrade poput Prljavog kazališta, Opće opasnosti, Nede Ukraden, Mejaša, Novih fosila, Psihomodo popa, Luke Nižetića, Ivana Zaka, Maje Šuput, Željka Bebeka, Lane Jurčević, Connecta, Semente Rajhard, Vande Winter, Gorana Karana, Baruna i Ladies, u petak su zajedno s raspjevanim građanima slavili život. Izuzetna glazbena noć tako se pretvorila u proslavu tisuća građana koji su, okupivši se na glavnome zagrebačkom trgu, uspjeli čak i zaustaviti promet ZET-ovih tramvaja.

Uglednim osobama iz hrvatskog javnog života u call centru pridružili su se i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić te su primajući pozive građana prikupili sredstva za daljnji rad Zaklade.

„Još jednom hvala svim dobrim ljudima koji su došli večeras na Trg i podržali nas u našem radu. Upravo ta pozitivna energija motivira nas na još naporniji i ustrajniji rad“, izjavila je gospođa Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Još jednom, hvala od srca svima koji su nam se pridružili na Trgu, i ispred malih ekrana te svojim pozivima donirali 1,1 milijun kuna za daljnji rad Zaklade!

 

Posted in Koncert Želim život, Novosti.