132 novoupisanih na akciji u Studentskom domu „Stjepan Radić“

Na današnjoj 234. po redu akciji, 132 studentica i studenata upisalo se u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u prostorijama Studentskog doma “Stjepan Radić” u Zagrebu.

Darivanjem krvi u akciji upisa koju je organizirala Zaklada Ana Rukavina, na inicijativu Y -PEER Hrvatska, podržali su misiju Zaklade koja želi kontinuirano širiti Registar i tako nastaviti pružati nadu u spas života ljudi diljem svijeta.

Zaklada Ana Rukavina je održavanjem ove akcije podržala Youth Peer Education Network koji tijekom deset dana, od 1. prosinca kada se u svijetu obilježava Svjetski dan borbe protiv AIDS-a i 10. prosinca kada se slavi Dan ljudskih prava, nizom akcija pod nazivom „10 dana aktivizma mladih“potiču mlade da sudjeluju u zaštiti zdravlja i promicanju ljudskih prava i edukacije.

Svi zainteresirani građani mogu se pridružiti studentima i svoj doprinos radu Zaklade iskazati pozivom na humanitarni broj telefona 060 9000 kojim doniraju 6,25 kn (PDV uključen) i sudjelovanjem na tradicionalnom koncertu „Želim život“ koji će se održati na Trgu bana Josipa Jelačića, 20. prosinca u 21 sat.

 

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.