150. transplantacija iz Hrvatskog registra, 100 novih tipiziranih uzoraka

Najsretniji kada iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica primimo izvješće o transplantaciji krvotvornih matičnih stanica od darivatelja iz Hrvatskog registra, posebno jubilarnom 150. darivatelju!
U travnju je iz Hrvatskog registra DDKMS izdan 150. transplantat, ovoga puta za hrvatskog pacijenta, te vjerujemo kako će transplantacija biti uspješna i kako će se još jedan život dobiti borbu u bitci koju vodi s ovom bolešću.
KBC Zagreb proveo je još 100 tipizacija uzoraka na tri lokusa (HLA-A, HLA-B i HLA-DRB1), čime je broj tipiziranih uzoraka 61843.

Hvala svima što se upisujete u Hrvatski registar, svojim članstvom povećavate šansu oboljelim osobama za pronalaskom podudarnog darivatelja.

Hvala svim organizatorima akcija i volonterima koji pomažu da se broj potencijalnih darivatelja stalno povećava, kao i transfuzijskim centrima u osam gradova u Republici Hrvatskoj i velika hvala osoblju KBC-a Zagreb koji provodi postupak uzimanja krvotvornih matičnih stanica kako bi stigao do oboljelih osoba i dao im nadu za život.

Posted in Novosti.