Koncert za život u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja

U sjećanje na Anu Rukavinu Erceg i maestra Vjekoslava Šuteja u petak, 20. svibnja, s početkom u 19:30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održat će se tradicionalni, jedanaesti po redu Koncert za život nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije bolesti COVID-19. Kao i svake godine, ovaj koncert održat će se u organizaciji Zagrebačke filharmonije za Zakladu Ana Rukavina pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, a nastupat će Jelena Radan te posjetitelje odvesti na jedinstveno glazbeno putovanje – kroz Fado & Voyage. Dio prihoda od prodaje ulaznica namijenjen je proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručnom usavršavanju mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.
Na Koncertu za život u Off ciklusu nastupat će Jelena Radan u pratnji svojih glazbenika i velikog filharmonijskog orkestra, u ruhu novih aranžmana istaknutih hrvatskih skladatelja Frane Đurovića i Krešimira Seletkovića, te predstaviti neke od svojih najvećih uspješnica kao što su Čudo, Voljet ću te sutra i Kad nas ne bude. Kroz karijeru redovito ju je pratio fado, koji izvodi s toliko osjećaja, umijeća i strasti, a ovom prigodom izvest će njoj posebno drage skladbe poput Meu fado meu i Lagrima.
Uz pratnju Zagrebačke filharmonije pod vodstvom britanskog maestra Jonathana Griffitha, svi posjetitelji moći će uživati u čarobnoj izvedbi Jelene Radan uz Fado & Voyage te slaviti ono najdragocjenije – život. Svi koji žele biti dio ove raskošne glazbene večeri mogu ulaznice po cijeni od 130 kuna kupiti na blagajni Zagrebačke filharmonije ili online na ulaznice.hr i eventim.hr.

Posted in Koncert za život, Novosti.