?????

169 novoupisanih darivatelja u Pakracu i 1.000 novih HLA tipizacija

Dragi naši, na jučerašnjoj akciji upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica održanoj u Pakracu upisalo se 169 građana.
Na pakračkom Trgu dr. Franje Tuđmana pridružilo nam se 136 građana dok se u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik 33 zaposlenika bolnice pridružilo Registru.

Hvala od srca Palijativnom timu „LiPa“ i gospođi Ljerki Pavković što su nas pozvali u Pakrac i pomogli u organizaciji akcije, također velika hvala učenicima i profesorima Srednje medicinske škole Pakrac na pomoći i ljubaznosti.

 

Zahvaljujemo se i svim građanima Pakraca koji svojim upisom u Registar pomažu u potrazi srodnog darivatelja koštane srži za oboljelu djevojčicu Doru i sve oboljele kojima je potrebna transplantacija koštane srži.

Imamo još lijepih vijesti za Vas, naime tipizirano je novih 1.000 uzoraka krvi potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica molekularnom metodom na četiri HLA lokusa A, B, C i DRB1. Broj tipiziranih tako je došao do 42.259 tipiziranih potencijalnih darivatelja. Kao i uvijek, zahvaljujemo kako aktualnoj tako i prethodnoj Vladi Republike Hrvatske koja nam je uključivanjem tipizacije uzoraka u proračun omogućila da budemo što bliže cilju, tipizaciji svih prikupljenih uzoraka krvi kako bi hrvatski Registar bio što operativniji i dostupniji za pretragu nesrodnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.

Hvala od srca i Vama koji ste se upisom u Registar odlučili pomoći svima kojima je transplantacija matičnih stanica potrebna kao i našim organizatorima akcija koji su se potrudili i organizirali akcije diljem Hrvatske.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.