Akcije upisa u Registar u Ivanić Gradu i Zagrebu

Dragi naši, ovaj i sljedeći tjedan očekuju nas još dvije akcije upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Prva akcija održat će se u Ivanić Gradu u Pučkom otvorenom učilištu u subotu, 11. listopada od 10 do 12 sati. Drugu akciju održat ćemo u Zagrebu na Fakultetu političkih znanosti (Lepušićeva 6) u ponedjeljak, 13. listopada od 11,30 do 13,30 sati.

Akciju u Ivanić Gradu organizirat ćemo na inicijativu i uz pomoć Udruge HOP (Hrabrost, osnaživanje,poticaj) u Pučkom otvorenom učilištu 11.10. od 10 do 12 sati. Na Fakultetu političkih znanosti (Lepušićeva 6)smo na inicijativu studentice Fakulteta i volonterke Zaklade, Manuele Ivić u 13.10. od 11,30 do 13,30 sati.
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar i svojim upisom doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Dođite, upišite se u Registar da povećamo šanse za ozdravljenje svim oboljelima!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.