177 građana upisano na akciji upisa u Registar u Kozari Boku

Na prvoj ovogodišnjoj akciji održanoj 10. veljače u Zagrebu, 177 građana upisalo se u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akcijom, koju je organizirala Zaklada Ana Rukavina uz pomoć Marije Sever, majke Mladena Kukolja koji boluje od akutne mijeloične leukemije, tražio se potencijalni darivatelj koštane srži za Mladena, ali i za sve oboljele.

Darivanjem krvi Zagrepčani su postali dijelom misije koju promiče Zaklada Ana Rukavina, a koja stalnim širenjem Registra nastavlja spašavati oboljele diljem svijeta. „Lijek je u nama“, poruka je svake od 236 javnih akcija u Registar koje su do sada održane diljem Hrvatske. Ovom porukom Zaklada želi podsjetiti građane da u sebi nosimo „lijek“ kojim možemo pružiti nadu u spas života bolesnika s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži.

Od srca se zahvaljujemo svim dragim ljudima koji su nam se jučer pridružili i upisom u Registar pružili nadu u ozdravljenje svim oboljelima i naravno, Mladenu Kukolju kojemu je također potrebna transplantacija koštane srži.

Zahvaljujemo i Mladenovoj majki, Mirjani Sever na čiju inicijativu smo i organizirali ovu akciju, svim Mladenovim prijateljima koji su se u velikom broju odazvali akciji kao i dr. Alenu Ostojiću sa Zavoda za hematologiju KBC-a Zagreb koji je bio na raspolaganju svim potencijalnim darivateljima koji su imali bilo kakve nedoumice ili pitanja u vezi upisa u Registar.

 

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.