192. akcija upisa u Registar u Sesvetama

U nedjelju, 03. lipnja, od 12 do 15 sati u sklopu 3. Memorijala “Močiljanin- Babić- Bačun”, u Sopničkoj ulici u Sesvetama, Zaklada Ana Rukavina organizira akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Svaki građanin, upisom u Registar postaje potencijalni darivatelj te ovim nesebičnim činom građanske solidarnosti može spasiti nečiji život. Transplantacijom koštane srži liječe se bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži, a lijek za ove teške bolesti nalazi se u nama! Stoga pozivamo sve građane dobre volje da se upišu u Registar – sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti mogu popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).
Građani se u sklopu akcije upisa u Registar mogu i educirati o značaju hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te podržati rada Zaklade Ana Rukavina kupnjom promotivnih materijala.

3. Memorijal “Močiljanin-Babić-Bačun” u organizaciji udruge “Zavjet” održat će se od 1. do 3. lipnja u sjećanje na pripadnike I. Gbr. “Tigrovi” prijatelje, suborce, susjede i poginule u Domovinskom ratu: časničkog namjesnika Roberta Močiljanina, pukovnika Nenada Babića i satnika Stjepana Bačuna.

 

Posted in Novosti.