248 upisanih na akciji u Svetoj Nedelji

Dragi naši, na prvoj ovogodišnjoj akciji upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica održanoj danas, 16. siječnja, u Svetoj Nedelji 248 građana pridružilo se Registru.

Akciju u Svetoj Nedelji održali smo uz organizacijsku pomoć zaposlenika i uprave tvrtke Otto Bock Adria d.o.o. sa željom da trogodišnji Niko Bratonić iz Bregane kojem je dijagnosticirana akutna mijeloična leukemija te mu je potrebno hitno presađivanje koštane srži što prije pronađe podudarnog darivatelja, kao i svi ostali kojima je pomoć potrebna.

Zahvaljujemo ljubaznom osoblju i upravi tvrtke Otto Bock Adria d.o.o. na inicijativi i na lijepo organiziranoj akciji i naravno svim mladim ljudima koji su se danas u velikom broju pridružili akciji.
Malenom Niki i svima ostalima koji čekaju na presađivanje koštane srži od srca želimo da što prije pronađu podudarnog darivatelje i što brži i uspješniji oporavak.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti koji se nisu stigli upisati u Registar u navedenom terminu, mogu to učiniti u KBC-u Zagreb (Rebro), u Zavodu za tipizaciju tkiva (zelena zgrada, suteren, soba br. 9) svakim radnim danom od 8,00 do 14,00 sati te u transfuzijskim centrima te na ostalim akcijama koje organizira Zaklada Ana Rukavina.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.