Akcija upisa u Registar u Svetoj Nedelji

Dragi naši, prva akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica ove godine, održat će se u Svetoj Nedelji u tvrtki Otto Bock Adria d.o.o.(Dr. Franje Tuđmana 14) u petak, 16. siječnja od 11,00 do 13,00 sati.

Akciju organiziramo na inicijativu zaposlenika Otto Bocka Adria d.o.o.-a te potaknuti trogodišnjim Nikom Bratonićem iz Bregane kojemu je dijagnosticirana akutna mijeloična leukemija.
Za daljnje liječenje Niki je potrebna transplantacija koštane srži te je trenutno u potrazi za odgovarajućim nesrodnim darivateljem.
Dođite, upišite se u Registar te povećajte šanse za izliječenje svim oboljelima od leukemije, limfoma i ostalih teških oštećenja koštane srži i naravno, hrabrom malom Niki.

Sve Vas koji ne stignete na ovu akciju upisa u Registar podsjećamo da je upis moguć u KBC-u Zagreb (Rebro), Zavod za tipizaciju tkiva (zelena zgrada, suteren, soba br. 9) svakim radnim danom od 8,00 do 14,00 sati te u transfuzijskim centrima.

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, na način da popune pristupnicu i zdravstveni upitnik te daju uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti). Već ranije upisani potencijalni darivatelji, ne trebaju ponavljati upis.
Veselimo se vidjeti vas u što većem broju!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.