40 potencijalnih darivatelja i predavanje o važnosti Hrvatskoga registra KMS u Splitu

U Zdravstvenoj školi Split održana je 23.11.2022. akcija prikupljanja uzoraka za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te je pritom prikupljeno 40 uzoraka na što smo jako ponosni i zahvalni.

Isto tako, doc.dr.sc. Esma Čečuk Jeličić, koordinatorica za suradnju sa Zakladom Ana Rukavina iz KBC-a Split i dugogodišnja volonterka Zaklade, održala je predavanje o transplantaciji krvotvornih matičnih stanica koja je učenicima i nastavnicima objasnila svrhu upisa u Hrvatski registar i postupak darivanja KMS.

Predavanju je prisustvovalo oko 150 učenika i 10-ak nastavnika te ravnateljica Škole Sanja Perić, prof. pedagogije.

Uzimanje uzoraka krvi obavile su Marijana Gajić, mag. sestrinstva i Andrea Zec, mag. sestrinstva, stručne nastavnice Zdravstvene škole.

Akciju su pripremile i organizirale Petra Ognjenović, prof. psihologije i Katija Biskupović, dr. med., također nastavnice Zdravstvene škole.

Sudjelovala je i Matea Tarabene, mag. molekularne biologije, koja je pratila ispunjavanje pristupnica i spremanje uzoraka.

Svima im od srca zahvaljujemo jer bez njihovog nesebičnog angažmana Zaklada ne bi ispunjavala svoju svrhu u tolikoj mjeri. Isto tako velika zahvala mladima Splita, studentima na odluci da ulaskom u Hrvatski registar nekome daju šansu za život, liječnicima i medicinskim sestrama, a posebna hvala našoj dugogodišnjoj volonterki i dobroj duši Zaklade doc.dr.sc. Esmi Čečuk Jeličić. ❤️
Posted in Novosti.