50 000 kuna donacije od Hrvatske demokratske zajednice

Predsjednica Vlade RH i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor uručila je ček na 50.000 kuna upraviteljici Zaklade Ana Rukavina!

HDZ je i ove godine odlučio umjesto blagdanskog domjenka donirati Zakladu Ana Rukavina te i na ovaj način poduprijeti rad Zaklade Ana Rukavina. Predsjednica Vlade Jadranka Kosor naglasila je da će i ta “mala kap nešto značiti u velikom slapu dobrote. Zahvaljujem vam na hrabrosti s kojom idete kroz život i želim da ne posustajete, da ustrajete i u tome ćete imati potporu cijele Hrvatske. Spomenula je da je Vlada prošlog tjedna odlučila uplatiti Zakladi dio novca prikupljenog naplatom PDV-a na humanitarni telefon”.

Predsjednica je okupljenim novinarima također naglasila da će Vlada RH i Ministarstvo zdravstva, a na preporuku Upraviteljice Zaklade gospođe Marije Rukavine, pronaći rješenje da roditelji pohranu matičnih stanica za osobne potrebe mogu plaćati KBC-u Zagreb obročno.

„Ova donacija prekrasan je Božićni poklon te pohvala radu Zaklade, a činjenica da dolazi od Vlade Republike Hrvatske pokazuje kako je djelovanje Zaklade Ana Rukavina doista pomoglo hrvatskom zdravstvenom sustavu kroz proširenje Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži te osnivanja javne i privatne Banke krvi iz pupkovine. Zahvaljujući proširenju Registra, tijekom 2009. godine spašena su dva života – u Austriji i Velikoj Britaniji, a samo je pitanje vremena kada će uzorak iz hrvatskog nacionalnog Registra spasiti život nekome iz Hrvatske.“, naglašava Marija Rukavina.

Sva sredstva koja su se prikupila u ovoj predbožićnoj akciji Zaklade Ana Rukavina – putem humanitarnog broja telefona i osobnih donacija bit će iskorištena za nastavak tipizacije do sada prikupljenih uzoraka potencijalnih darivatelja. Jedna tipizacija stoji nešto više od 1 500 kuna.

Zaklada Ana Rukavina obilježila je treću godinu svojeg djelovanja i treću godinu od Anine smrti, međutim njezina obitelj, prijatelji i kolege nastavljaju s njezinom misijom – prikupljanjem sredstava za tipizaciju uzoraka krvi, kako bi se proširio nacionalni Registar potencijalnih darivatelja koštane srži. Upravo zahvaljujući donacijama koje još uvijek pristižu, u 2010. godini Zaklada Ana Rukavina nastavit će se s akcijama te tako pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Svi koji se još žele uključiti mogu to učiniti pozivom na broj 060 9005, kojim doniraju 6,15 kuna.

Posted in Novosti.