59 novih potencijalnih darivatelja na akciji na Policijskoj akademiji

Dragi naši, na današnjoj akciji upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica na Policijskoj akademiji u Zagrebu, 59 potencijalnih darivatelja upisalo u Registar.

Kako smo akciju upisa u Registar održali s prošlogodišnjm polaznicima na kojoj se njih 67 pridružilo Registru, na inicijativu gospođe Maje Krajcar, voditeljice smjene na Policijskoj akademiji te gospođe Mirjane Ciboci, policijske službenice iz Novske te darivateljice krvotvornih matičnih stanica, odazvali smo pozivu na još jednu uspješnu zajedničku akciju.

Prije same akcije, o svom iskustvu darivanja krvotvornih matičnih stanica govorila je gospođa Mirjana Ciboci koja je svoje matične stanice darovala oboljelom pacijentu iz Češke, a svoje iskustvo liječenja matičnim stanicama nesrodnog darivatelja s polaznicima je podijelila gospođa Ankica Begić koja je svoju šansu za ozdravljenje dobila zahvaljujući američkom urođeniku iz plemena Komanča.

Polaznicima je predavanje održala i dr.sc. Mirta Mikulić, pročelnica Registra kako bi saznali više o upisu u Registar i što znači postati potencijalni darivatelj krvotvornih matičnih stanica.

Zahvaljujemo od srca budućim policajkama i policajcima koji su se pridružili Registru kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije.
Velika hvala i gospođama Maji Krajcar i Mirjani Ciboci na pomoći u organizaciji te načelniku Policijske akademije, gospodinu Želimiru Radmilovću na podršci ovoj inicijativi.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.