Akcije upisa u Registar – Zagreb i Karlovac

Akciju u Zagrebu održat ćemo u ponedjeljak, 9. svibnja od 10 do 12 sati na poziv profesorice Ane Knežević-Hesky iz Nadbiskupske klasične gimnazije kako bi se zainteresirani maturanti pridružili Registru i pomogli oboljelima.

U Karlovac dolazimo na poziv gospođe Lidije Novačić, članice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Hrnetić-Novaki, te gospodina Gorana Frankovića županijskog vatrogasnog zapovjednika i gospodina Miroslava Rade zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca, koji u sklopu aktivnosti Vatrogasne zajednice Karlovačke županije tijekom mjeseca zaštite od požara žele potaknuti svoje članove i sugrađane na važnost pomaganja oboljelim osobama.

Svi zainteresirani Karlovčani mogu nam se pridružiti u srijedu, 11. svibnja od 10 do 12 sati u Vatrogasnom centru Karlovac (Gažanski trg 11).

U Registar se mogu upisati svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.