77 novoupisanih na akciji u OŠ Tituša Brezovačkog

Na akciji održanoj 19. veljače u Zagrebu u OŠ Tituša Brezovačkog, 77 građana upisalo se u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akciju smo organizirali uz pomoć školske psihologinje prof. Silve Strnad-Jerbić, a na incijativu učenika Luke koji boluje od zloćudne hematološke bolesti. Ovom akcijom Luka, kojemu je nedavno transplantirana koštana srž, želio je potaknuti sve svoje sugrađane i roditelje školaraca da upisom u Registar i oni postanu potencijalnim spasiteljem nečijeg života.

Akcija upisa u Registar održana je u sklopu humanitarne školske priredbe na kojoj su hrvatski sportaši Gordan Kožulj, Ratko Štritof, Tomislav Šain te Petra Ćaćić, Dajana Zoretić i Nataša Kolić djeci i roditeljima predstavili vodene sportove i pozvali sve zdrave građane od 18 do 40 godina da se upišu u Registar.

Darivanjem krvi 77 Zagrepčana je postalo dijelom misije koju promiče Zaklada Ana Rukavina, a koja stalnim širenjem Registra nastavlja spašavati oboljele diljem svijeta. Svaka od 238 javnih akcija u Registar održane su pod porukom „lijek je u nama“. Ovom porukom Zaklada želi podsjetiti građane da u sebi nosimo „lijek“ kojim možemo dati šansu za život oboljelima iz Hrvatske i inozemstva.

Od srca velika hvala OŠ Tituša Brezovačkog, školskoj psihologici prof. Silvi Strnad-Jerbić, ravnatelju prof. Željku Vidmaru, svim profesorima, učenicima koji su izradili prekrasne poruke za sve koji se upisuju u Registar, svima koji su se upisom pridružili Registru i naravno, posebno hvala Luki na čiju želju smo i došli te mu želimo puno sreće u daljnjem liječenju i da se sljedeće godine vidimo na školskoj priredbi!

 

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.