Akcija u Splitu – 101 novi potencijalni darivatelj!

Na akciji održanoj u četvrtak, 27. listopada na Medicinskom fakultetu u Splitu, Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružio se čak 101 novi potencijalni darivatelj! Time je broj potencijalnih darivatelja u Republici Hrvatskoj narasao na  62,410.

Zahvaljujemo svima koji su omogući održavanje ove akcije – koordinatorici za suradnju sa Zakladom Ana Rukavina iz KBC-a Split i dugogodišnjoj volonterki Zaklade doc.dr.sc. Esmi Čečuk Jeličić, dr.med. Marinu Šimuniću, izv. profesoru Jošku Božiću, djelatnicama Laboratorija za tipizaciju tkiva Mateji Tarabene, mag.mol.biologije, Sonji Jaman, mag.mol.biol. te volonterki Luciji Meštrović, mag.med.lab.ing. Također velika hvala medicinskim sestrama Zavoda za hematologiju KBC-a Split na nesebičnoj pomoći (Elena Vuletić, Tea Klarić, Mila Pocrnja).

Akciju je posjetio i Ravnatelj KBC-a Split prof.dr.sc. Julije Meštrović kojem također zahvaljujemo, kao i studentima farmacije te dentalne medicine pri Medicinskom fakultetu u Splitu koji su se odazvali na akciju. Hvala od srca svima koji su odlučili pridružiti se Hrvatskom registru darivatelja krvotvornih matičnih stanica kako bi pomogli nepoznatim osobama koje čekaju svog podudarnog darivatelja. Svojom odlukom dajete nadu za život oboljelima diljem svijeta!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.