Akcija učenika Osnovne škole Luka iz Sesveta za Zakladu Ana Rukavina

Učenici Osnovne škole Luka Sesvete i ove godine organiziraju edukativno – humanitarnu akciju za Zakladu Ana Rukavina.

Akciju organiziraju dva odjela, 6.g s razrednicom prof. Vladom Jagatić i 8.e s razrednicom prof. Lanom Duka Zupanc uz potporu ravnateljice prof. Marine Sabolović, te ostalih učenika, profesora i roditelja. Akcija se održava u Osnovnoj školi Luka Sesvete od 11. – 15. travnja.
Humanitarna akcija učenika i profesora je izuzetno važna, kako u informativno-edukativnom dijelu, tako i u prikupljanju financijske pomoći kroz prodaju promotivnih artikala Zaklade koja će biti iskorištena za nastavak HLA tipizacije uzoraka krvi potencijalnih donora matičnih stanica.
Prisjetimo se, i 2009. godine prof. Vlada Jagatić je sa svojim 8.d odjelom organizirala humanitarnu akciju u školi koja je bila izuzetno dobro posjećena i podržana od strane roditelja i učenika. Tom prilikom prikupljeno je preko 15 tisuća kuna te omogućena tipizacija 15 potencijalnih donatora.
Drago nam je da se za sve ovakve i slične akcije možemo odužiti i zahvaliti konkretnim rezultatima, a to je spas devet ljudskih života upravo zahvaljujući donorima matičnih stanica iz Hrvatskog registra.

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.