Akcija upisa u Hrvatski registar na FER-u u Zagrebu

U utorak, 5. travnja od 10 do 12 sati održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Zagrebu u Velikoj galeriji Fakulteta elektritehnike i računarstva u Zagrebu (Unska ul. 3).
Akcija će se održati u suradnji Zaklade Ana Rukavina s gospođom Nikolinom Pavković kako bi se pomoglo u potrazi za podudarnim darivateljem krvotvornih matičnih stanica 25-godišnjoj Josipi koja boluje od akutne limfocitne leukemije i za daljnje liječene joj je nužna transplantacija krvotvornih matičnih stanica. U Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica ne može se upisati za točno određenu osobu, ali upisom u Hrvatski registar pomažete svim oboljelim osobama koje čakaju svoju priliku za ozdravljenje.
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.
Mole se potencijalni darivatelji da se prilikom upisivanja drže epidemioloških mjera te drže razmak od 1.5 do 2 metra, nose maske za lice, koriste dezinficijensima koji će biti osigurani na ulazu te ako imaju bilo kakve simptome poput respiratornih problema/infekcija, povišene tjelesne temperature i sl., zbog sigurnosti svih ostalih, propuste ovu akciju. Svi zainteresirani građani koji nisu u mogućnosti doći na ovu akciju na internetskoj stranici Zaklade Ana Rukavina mogu pronaći točne lokacije i radno vrijeme osam transfuzijskih centara u Republici Hrvatskoj u kojima je trajno omogućen upis u Hrvatski registar: https://zaklada-ana-rukavina.hr/transfuzijski-centri/
Pridružite nam se! (Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Zaklade Ana Rukavina i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.)

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar.