Akcija upisa u Hrvatski registar u Dugom Selu

Dragi naši, u ponedjeljak, 11. studenoga, od 10 do 12 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Dugo Selo (Ulica 2. Gardijske Brigade “Gromovi” 3) u Dugom Selu Zaklada Ana Rukavina će održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Akcija u Dugom Selu održat će se u suradnji Zaklade Ana Rukavina i Gradskog društva Crvenog križa Dugo Selo kako bi zajedno pomogli oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu u potrazi za podudarnim darivateljem.
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.
Ova akcija održat će se uz financijsku podršku Zagrebačke županije koja je Zakladi Ana Rukavina putem Javnog natječaja dodijelila sredstva za projekt „Lijek je u nama“ na području Zagrebačke županije.

Pridružite nam se!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.