Dan otvorenih srca

Dragi naši, u spomen Aninog preranog odlaska, Zaklada Ana Rukavina i ove godine organizira „Dan otvorenih srca“ koji će se održati u petak, 22. studenog 2018. od 10 do 18 sati u prostorijama Zaklade (Ulica kneza Mislava 10/I, Zagreb).
Pozivamo vas da nam se pridružite i podržite akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica na koju su pozvani svi građani. Akcijom „Dan otvorenih srca“ prisjećamo se naše Ane i njenog preranog odlaska prije 13 godina te njoj u čast želimo podsjetiti građane na to da su matične stanice, koje svi mi u sebi nosimo, „lijek“ kojim možemo izliječiti teško oboljele u Hrvatskoj i inozemstvu.
U Hrvatski registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti. Postupak upisa sastoji se od popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanja uzorka krvi za HLA tipizaciju kojom se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upisom u Hrvatski registar naši sugrađani pokazuju solidarnost prema potrebitima i potvrđuju da svojim, možda naizgled malim doprinosom, mogu spašavati živote.
Zahvaljujući brojnim darivateljima i donatorima, tijekom 13 godina Hrvatski registar je s početnih 150 povećan na trenutnih 62.882 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Do sada je zahvaljujući darivateljima iz Hrvatskog registra 114 osoba iz Hrvatske i inozemstva dobilo novu priliku za život, a u javnu Banku krvi iz pupkovine Ana Rukavina je više od 15.000 obitelji odlučilo darovati matične stanice iz pupkovine od kojih je 3.503 prijavljeno u Svjetski registar.
Vodeći se novim ciljevima i željom da oboljelima osiguramo što kvalitetniju liječničku skrb u domovini, Zaklada Ana Rukavina od 2014. dodjeljuje sredstava za stručno usavršavanje mladih liječnika iz područja hematologije i drugih srodnih specijalizacija te je do sada šestero mladih liječnika dobilo priliku usavršavati se na najboljim svjetskim i europskim klinikama.
Rezultati su to kojima se ponosimo i koji nas potiču da i nadalje neumorno radimo.

Veselimo se vašem dolasku!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Dan otvorenih srca, Novosti.