Akcija upisa u Hrvatski registar u Hrvatskom Leskovcu

U četvrtak, 23. rujna od 18 do 19 sati Zaklada Ana Rukavina će održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Hrvatskom Leskovcu u Društvenom domu, Trg hrvatskih branitelja Domovinskog rata 2.
Akcija u Hrvatskom Leskovcu održat će se u suradnji Zaklade Ana Rukavina s gospođom Željkom Hamaček uz podršku SDP-a Novi Zagreb – zapad, kako bi zajedno pomogli oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem te obilježili Svjetski dan darivatelja koštane srži koji se od 2015. godine obilježava svake treće subote u rujnu.
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.
Mole se potencijalni darivatelji da prilikom upisivanja drže razmak od 1.5 do 2 metra, da nose maske za lice, da se koriste dezinficijensima koje će biti osigurani na ulazu te da ukoliko imaju bilo kakve simptome poput respiratornih problema/infekcija, povišene tjelesne temperature i sl. da, zbog sigurnosti svih ostalih, propuste ovu akciju. Svi zainteresirani građani koji nisu u mogućnosti doći na ovu akciju na internetskoj stranici Zaklade Ana Rukavina mogu pronaći točne lokacije i radno vriijeme osam transfuzijskih centara u Republici Hrvatskoj u kojima je trajno omogućen upis u Hrvatski registar: https://zaklada-ana-rukavina.hr/transfuzijski-centri/

Vidimo se!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.