Akcija upisa u Hrvatski registar u Novom Jelkovcu

Dragi naši, Zaklada Ana Rukavina će u utorak, 2. listopada u suradnji s gospodinom Ramizom Ajdinom i  Vijećem romske nacionalne manjine Grada Zagreba uz potporu Mjesnog odbora Novi Jelkovec održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Zagrebu. Akcija će se održati u naselju Novi Jelkovec u prostorijama Mjesnog odbora Novi Jelkovec (Sesvete, Ulica Ljudevita Posavskog 25) u vremenu od 18 do 20 sati.

Ovu akciju upisa u Hrvatski registar Zaklada Ana Rukavina organizira na inicijativu gospodina Ramiza Ajdina kako bi se pomoglo oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu kojima je za daljnje liječenje nužna transplantacija krvotvornih matičnih stanica.

Poseban naglasak ove akcije je na pomoći oboljeloj djeci romskog podrijetla koja traže svog podudarnog darivatelja s obzirom na to da se nesrodni podudarni darivatelji koštane srži lakše pronalaze među istom etničkom skupinom.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Pridružite nam se!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.