Akcija upisa u Hrvatski registar u OŠ Tituša Brezovačkog

Dragi naši, u četvrtak, 13. veljače, od 17 do 19 sati u prostorijama Osnovne škole Tituša Brezovačkog (Špansko 1) u Zagrebu Zaklada Ana Rukavina će održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Akcija će se održati u suradnji Zaklade Ana Rukavina i Osnovne škole Tituša Brezovačkog kako bi zajedno pomogli oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu u potrazi za podudarnim darivateljem. Zaklada Ana Rukavina i OŠ Tituša Brezovačkog održali su zajedničke akcije 2014. i 2017. godine tijekom kojih se ukupno 108 potencijalnih darivatelja pridružilo Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Pridružite nam se!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.