Akcija upisa u Registar u Sv. Filipu i Jakovu

Dragi naši, zajedno s Hrvatskom zajednicom županija pozivamo Vas na akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica koja će se održati u petak, 29. travnja, u prostorijama Ordinacije opće medicine dr. Ante Grbina na adresi Liburnska 2 u Sv. Filipu i Jakovu od 11 do 13 sati.

Hrvatska zajednica županija prepoznala je važnost rada Zaklade Ana Rukavina i pomaganja oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljima krvotvornih matičnih stanica. Zbog toga će, u neslužbenom nastavku programa 42. sjednice Izvršnog odbora koja se istog dana održava u Zadru, Hrvatska zajednica županija pozvati svoje članove da se pridruže Registru i na taj način pruže potporu oboljelim osobama.

U Registar se mogu upisati svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Vidimo se u petak!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.