Akcija upisa u Registar u Zagrebu – Utrine

Dragi naši, sljedeća akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te zadnja prije male ljetne stanke, održat će se u Zagrebu, I. gimnazija (Av. Dubrovnik 36) u četvrtak, 10. srpnja od 15,00 do 17,00 sati.

Akciju organiziramo uz pomoć obitelji šesnaestogodišnje Paule Bičanić koja se liječi od leukemije, oca Mladena, majke Jelene i sestre Ive. Također, velika pomoć u organizaciji dolazi i od Pauline škole, I. gimanzije, volontera i prijatelja obitelji te se mi ovim putem zahvaljujemo svima na trudu i volji za što boljom organizacijom akcije.Za daljnje liječenje Pauli je potrebna transplantacija koštane srži te je trenutno u potrazi za odgovarajućim nesrodnim darivateljem. Tu, dragi naši, ponovno nastupate Vi! Dođite, upišite se u Registar te povećajte šanse za izliječenje svim oboljelima od leukemije, limfoma i ostalih teških oštećenja koštane srži i naravno, hrabroj mladoj Pauli.

Sve Vas koji ne stignete na ovu akciju upisa u Registar podsjećamo da je upis moguć u KBC-u Zagreb (Rebro), Zavod za tipizaciju tkiva (zelena zgrada, suteren, soba br. 9) svakim radnim danom od 8,00 do 14,00 sati te u osam transfuzijskih centara u Republici Hrvatskoj.

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, na način da popune pristupnicu i zdravstveni upitnik te daju uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti). Već ranije upisani potencijalni darivatelji, ne trebaju ponavljati upis.

Veselimo se vidjeti vas u što većem broju!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.