Akcije upisa u Hrvatski registar u Koprivnici i Đurđevcu

Dragi naši, u četvrtak, 10. lipnja Zaklada Ana Rukavina će održati akcije upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Koprivnici i Đurđevcu.
Akcija u Koprivnici održat će se od 10 do 12 sati u suradnji s Forumom žena SDP-a Koprivničko-križevačke županije u zgradi Gradske uprave (Zrinski trg 1) dok će se akcija u Đurđevcu održati u suradnji s Ivanom Domišljanović i Matejom Sinković Janći od 13:30 do 15:30 sati u prostoru Gradske knjižnice Đurđevac (Trg sv. Jurja 1).
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.
Mole se potencijalni darivatelji da prilikom upisivanja drže razmak od 1.5 do 2 metra, da nose maske za lice, da se koriste dezinficijensima koje će biti osigurani na ulazu te da ukoliko imaju bilo kakve simptome poput respiratornih problema/infekcija, povišene tjelesne temperature i sl. da, zbog sigurnosti svih ostalih, propuste ovu akciju. Svi zainteresirani građani koji nisu u mogućnosti doći na ovu akciju na internetskoj stranici Zaklade Ana Rukavina mogu pronaći točne lokacije i radno vriijeme osam transfuzijskih centara u Republici Hrvatskoj u kojima je trajno omogućen upis u Hrvatski registar: https://zaklada-ana-rukavina.hr/transfuzijski-centri/

Vidimo se!

Posted in Akcije upisa u Hrvatski registar, Novosti.